gulrotkake_01_tastypieces

Gulrotkake med mindre sukker

gulrotkake_01_tastypieces

Denne gulrotkaken er saftig og supergod på smak, men inneholder litt mindre sukker (enn jeg er vant til i vertfall)! Den har også en fyldig smak av gulrot, og er toppet med en søt og enkel ostekrem. Den perfekte desserten hvis du vil ha noe med middels søthet (som også er litt sunt)!

Jeg har tatt utgangspunkt i Kristine (fra Det Søte Liv) sin oppskrift på gulrotkake, med noen forandringer fra min side.

 

Kake:
6 romtempererte egg
4dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
4dl sukker
1dl agavesirup
7,5dl hvetemel
3ts bakepulver
3ts natron
3 1/2ts kanel
3ss Creme Fraiche
7 middels store gulrøtter

Krem:
15ss melis
400g Philadelphia
frø fra 1 vaniljestang
5ss Creme Fraiche
12ss mykt smør
1ts sitronsaft (frivillig)

Langpanneform: Ca 35 x 40 cm

Slik gjør du:
Miks sammen olje, agavesirup og sukker i en bolle. Tilsett ett og ett egg og pisk til blandingen blir lys og luftig. Sikt i alt det tørre i tre omganger, og vend forsiktig inn med en slikkepott. Pass på at alt blir blandet! :)
Skrell og finrasp gulrøtter, og vend det inn til slutt. Smør en langpanneform og dekk med bakepapir. Hell deigen oppi og stek midt i ovnen på 175 grader i 35-40 minutter. Sjekk med en stekepinne at kaken er ferdig. Avkjøl kaken helt. :-)

Kremen blander du raskt sammen til slutt. Bruk en slikkepott og vend sammen Philadelphia, smør, melis og Creme Fraiche. Ha deretter i sitronsaft og siktet melis. Ha gjerne kremen i kjøleskapet en times tid før du brer den over kaken….

….Og så er det bare å spise! :-)  <3

Vil du se flere bilder? Følg Tasty Pieces på Instagram @tasty_pieces :-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>