sjokoladepålegg_tasty_pieces_01

Hjemmelaget sjokoladepålegg!

sjokoladepålegg_tasty_pieces_01

Til denne oppskriften har jeg blitt inspirert da jeg begynte å se hjemmelaget sjokoladepålegg i både magasiner, aviser og på nett. I går prøvde jeg for andre gang å lage sjokoladepålegg selv. Første gangen brukte jeg altfor mørk sjokolade. Det ble faktisk ikke godt! Denne gangen lagde jeg en litt annerledes mikstur, med middels mørk sjokolade (noen vil nok kalle den lys for det), ristede hasselnøtter uten skall og vikingmelk. Den smaker fantastisk godt! I dag smakte jeg den på julebrød, etter at den hadde stått kjølig over natten. Fantastisk! :) Jeg spiser sjeldent sjokoladepålegg på skiva, men men i jula synes jeg man bør gjøre disse unntakene man ikke gjør ellers. Og om du ikke vil spise det selv – kanskje det er en flott julegave til noen som liker sjokolade? :)

Forresten. Hvis du velger en sunn variant av sjokolade, så blir sjokoladepålegget sunnere! Bruk for eksempel økologisk eller sukkerfri sjokolade. Hvis du er veldig glad i mørk sjokolade, så kan det også brukes. Prøv deg frem! :)

 

Ingredienser:

200g sjokolade (jeg har brukt Odense med 55% kakao)
300g Vikingmelk
150g hasselnøtter
litt havsalt – frivillig

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Strø hasselnøtter utover en bakepapirkledd plate. Sett i ovnen i 5-10 minutter slik at de bli littegrann brunere og skallet løsner. Her lukter det godt! Prell av alt skallet du får av. Bruk en foodprocessor eller lignende til å smuldre opp nøttene. Dersom du ikke har noe avansert maskineri, kan du bruke en vanlig smoothie-blender. Miks da nøttene med vikingmelken slik at det går rundt.

Smelt sjokoladen i vannbad på svak varme. Pass på så det ikke kommer vann oppi. Vend sammen sjokolade, nøtter og vikingmelk med en slikkepott. Dryss i ett til to dryss med havsalt. Hell sjokoladepålegget på en tett og ren krukke eller lignende. Sjokoladepålegget skal holde seg en god stund. Sett det kjølig om det skal holde seg veldig lenge. Det blir smøremykt i romtemperatur.

Enjoy! <3

sjokoladepålegg_tasty_pieces_02

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>