halloween_kake_tastypieces_01

Horrible Anatomy

halloween_kake_tastypieces_03
Hei dere! Jeg har vært så heldig å få delta i en Halloween-konkurranse fra KitchenTime. Denne kaken er mitt bidrag. Dersom du ønsker å stemme på meg, følg KitchenTime på Instagram og lik kakebildet mitt der. @kitchentimeno. Om du også deler dette inlegget blir jeg kjempeglad! Siste frist for å stemme er 30. oktober kl 15:00. Husk! 2 av dere som stemmer får velge et produkt fra KitchenTime på opp til 500 kroner :-) Så stem i vei! :-)
Horrible Anatomy Halloween-kake:
Dette er en kake som er enkel å lage, men krever en del tålmodighet dess mer enn fordyper seg i anatomi. Jeg brukte cirka et par timer på å sette sammen et enkelt skjelett (ved hjelp fra en kommende sykepleiers anatomibok), – og skummelt ble det :-)
Dette trenger du: 2 romtempererte egg
1 dl h-melk eller fløte
1 dl rømme
0,5 dl nøytral matolje
50 gram meierismør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljefrø eller vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
2,5 dl hvetemel
1 dl kakao
Pynting: 4-500 gram sukkerpasta/fondant
Konsentrert, rød konditorfarge (Wilton)
halloween_kake_tastypieces_01
Slik går du frem for å lage denne skrekkinngytende kaken :-) :
Visp sammen egg, matolje, melk og rømme. Ha i smeltet smør, sukker og vaniljefrø.
Bland sammen alt det tørre og sikt det inn i røra.
Smør en kakeform på cirka 24 cm. Hell i røra og stek kaken på midterste rille på 175 grader, i cirka 30 minutter.
Ikke la kaken steke for lenge, da blir den tørr inni. Husk å sjekke med en bakepinne etter 25 minutter cirka, om kaken er ferdig.
PS. Denne kaken blir ikke så søt. Du kan fint ta i 1-2 dl ekstra med
sukker dersom du ønsker det. Smak deg frem!
For å lage et blodig fondantlokk til kaken, start med å kna rødfarge inn i 250 gram fondant. Prøv deg frem til ønsket farge. Pass på at du ikke får farge på klær og møbler. Legg fondanten på et glatt underlag (helst en underlagsmatte som brukes til kjevling), og legg et lag plastikk over. Du kan rive opp en frysepose på den ene siden så den danner en firkant. Dette er så fondanten ikke skal klistre seg fast. Kjevle den ut til ønsket størrelse, ta av plasten, og form lokket over kaken.
Skjelettet lager du ved å forme hvit fondant. Husk å vaske hendene først! Følg gjerne et anatomi/skjelettbilde slik jeg har gjort. Legg til slutt på litt ekstra «blod» av konditorfarge. :-)
Lykke til!
Husk å stemme på meg ved å følge @kitchentimeno og like bidraget mitt (lagt ut av KitchenTime, ikke meg).
halloween_kake_tastypieces_02

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>