karameller_tasty_pieces_02

Karameller med brunt sukker, mandler og havsalt

karameller_tasty_pieces_01

Tittelen sier ganske mye om oppskriften! Nå har jeg prøvd meg på en karamelloppskrift laget med brunt sukker (sånt klissete sukker – brun farin) og
økologisk h-melk. Deretter har jeg tilsatt en miks av mandler, havsalt, meierismør og noen dråper med karamellessens. Blandingen ble litt for god, faktisk! = Søtt.
Hva med å gi bort hjemmelagde karameller i julegave? Jeg er sikker på at det blir en favoritt!

For å lage disse godsakene, trenger du så klart de rette målene. De kommer under:

5dl brunt sukker (brun farin)
5dl h-melk (en blanding av lettmelk og fløte fungerer og).
60g skåldede mandler
3 store spiseskjeer med meierismør
litt havsalt og/eller Himalayasalt (frivillig)
2-4 dråper med Stevia karamellessens (frivillig)

Slik går du frem:

Ha mandlene i en kjele med kokende vann. La de ligge i 10-15 minutter. Hell ut vannet og prell av skallet. Du kan enten skjære mandlene i tynne skiver, hakke i biter eller kverne til grovt mel. Jeg valgte den siste, fordi at da blir mandlene jevnt fordelt i karamellmassen. Ha mandlene ferdige i en skål ved ovnen.

Kok opp melk og sukker og rør konstant. Skru ned varmen til middels – for all del, ikke stopp å røre. Det er viktig at du rører så massen ikke blir brent. Hvis
du ser at massen bobler og vokser, skrur du ned varmen litt. Juster varmen opp og ned ettersom. Har du svak varme hele tiden, vil massen bruke lang tid på å bli til karamell. Når massen begynner å tykne, har du i smøret.

Jeg har lært noe nytt som kalles «kuletesten». Jeg vet ikke hvem som fant den opp, men jeg ser at flere bruker den – og det er smart! For å sjekke at karamellen er ferdig, hell 1 ts masse i et glass med kaldt vann. Kan du enkelt forme en kule? I såfall er karamellene ferdig! Hvis ikke må det kokes litt til.

Når massen er kuletestet og godkjent, har du i karamellessens og skåldede mandler i den form du valgte. Dryss i litt havsalt om du vil.

Hell massen i en liten form kledd med bakepapir. Jeg har brukt en enkel brødform. Dryss litt Himalayasalt over og la karamellmassen stivne før du skjærer den i deilige ruter.

TIPS. Smør litt smør i bunn og på sidene. Da sitter bakepapiret godt.

Ønsker du flere oppskrifter? Følg med på facebook-siden: https://www.facebook.com/TastyPieces .

Jeg er også på Instagram og Twitter som @tasty_pieces :-)

Tilbakemeldinger tas gledelig i mot! Skriv under innlegget eller send en mail til aina@tastypieces.com

Ha en super kveld! <3

 

karameller_tasty_pieces_02

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>