terte_med_vaniljekrem_jordbaer_tastypieces_02

Miniterter med vaniljekrem og jordbær

terte_med_vaniljekrem_jordbaer_tastypieces_02

 

Denne lekre sommerterten kan du lage på 1,2,3 & 4. De fleste ingrediensene har du sannsynligvis fra før av. Friske jordbær og ekte vaniljefrø trengs for å få den godeste, sunneste smaken!

Vaniljefrø fåes i boks på blant annet Helsekost. Vaniljestang fåes også i de fleste dagligvarebutikker. Del stanga i to og skrap ut frøene. En god vaniljestang skal være myk, og ikke tørr. Jeg anbefaler økologisk vanilje og økologiske produkter generelt. Det smaker best og er sunt for kroppen! :)

Lykke til! <3

NB. Denne oppskriften er laget for 2 små terter. Deigen kan likevel rekke til 4 former om du er flink til å kjevle tynt. Lag i såfall dobbel porsjon av vaniljekremen! :)

Bunn:

125g kaldt smør, skjært i terninger
90g-100g melis
250g mel
1 egg

Vaniljekrem:

5 egg, romtempererte
2-3ts vaniljefrø
5dl h-melk
100g sukker
30g maizena

Du trenger også…

…2-4 terteformer (15cm i diameter)
…… masse jordbær! :)

Slik gjør du:

Start med bunnen. Bruk en mikser eller hendene. Kna sammen smør, melis og mel i en bolle. Tilsett egget og bland fort sammen. Dekk deigen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet i cirka 30 minutter, gjerne litt lengre. Del opp deigen i 2 eller 4. Kjevle ut på en ren flate. Legg deigen i formen, og trykk den godt inntil kanter og bunn. La deigen ligge litt over kanten, så den ikke sklir ned. Prikk hele bunnen med en gaffel. Sett bunnene kjølig i cirka 15 minutter. Stek så bunnene på nederste rille i ovnen på 190 grader, 12-15 minutter. Bunnen skal være lett gyllenbrun, ikke brent. Avkjøl helt.

Pisk egg, sukker og maizena i en bolle. Kok opp melk og vaniljefrø i en kjele. Rør så det ikke brenner seg. Når det bobler, ta kjelen raskt til side. Hell cirka halvparten av melken i bollen med egg. Miks det sammen. Hell så alt tilbake i kjelen og rør konstant til røren tykner. Nå har det blitt ekte vaniljekrem! Hurra! :)

Ha vaniljekremen i en ildfast form, dekk med plastfilm og avkjøl. Hell den avkjølte vaniljekremen over i formene, og pynt med jordbær!

Jeg håper at tertene smaker godt og at du har hatt, eller får, en fin bakeopplevelse!

Har du spørsmål? Ta kontakt under eller send en mail: aina@tastypieces.com

Flere bilder og inspirasjon? @tasty_pieces #tasty_pieces  (Twitter & Instagram)

 

terte_med_vaniljekrem_jordbaer_tastypieces_04

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>