sjokoladekake_philadelphia_02_tasty_pieces

Mørk Sjokoladekake med Ostekrem

sjokoladekake_philadelphia_02_tasty_pieces


Mørk sjokoladekake eller konfektkake. Du kan virkelig kalle denne kaken begge deler. Dette er en mørk og mektig sjokoladekake toppet med en frisk ostekrem og blåbær. Jeg har fått litt inspirasjon fra Manuelas oppskrift på brownies, men med noen forandringer + egen topping. Sjokoladekaken smaker himmelsk og er absolutt verdt å lage! Så finn frem forkle + bakeutstyr og sett i gang :-)

Du trenger:

Kaken:
300g mørk sjokolade
150g meierismør
4 romtempererte egg
300g sukker
70g mel
4ss kakao
et lite dryss med salt

Krem:
900g Philadelphia naturell (tre store bokser)
125g Snøfrisk naturell (en boks)
170g siktet melis
noen dråper saft fra en sitron

Fremgangsmåte:

Smelt smør og sjokolade knekt i biter, i vannbad. Pisk sammen egg og sukker i en egen bolle. Bruk en ballongvisp eller vanlig visp, slik at eggene og sukkeret kun blandes lett (Det skal ikke bli eggedosis!). Sikt i mel og kakao. Ha i et lite dryss med salt. Hell i smør- og sjokoladeblandingen. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Stek kaken på nederste rille på 175 grader i 25-30 minutter. Kaken kan gjerne være litt klissete og mektig inni. Sjekk med en bakepinne nær 25 minutter, så kaken ikke oversteker. Avkjøl den.

Kremen er superenkel å lage! Bruk en slikkepott til å blande sammen kremostene og siktet melis. Smak til med noen dråper sitron. Ikke ta i for mye, da mister kremen formen! Bre utover den avkjølte kaken med slikkepotten. Pynt med vakre blåbær og server.

Håper kaken smaker godt & at du får en fantastisk dag!

For flere bilder og inspirasjon, følg siden min på Instagram og Twitter: @tasty_pieces
<3

sjokoladekake_philadelphia_01_tasty_pieces
sjokoladekake_philadelphia_03_tasty_pieces

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>