sjokolademuffins_tasty_pieces_forblogg_eller_fb

Sjokolademuffins med kremostfrosting

sjokolademuffins_tasty_pieces_02

Dette innlegget er sponset

Disse store sjokolademuffinsene er akkurat perfekte på smak – og størrelse. Som om det ikke er bra nok med masse sjokolade, så er det kremostfyll og skogsblåbær på toppen. En mørk høstkveld er det nesten nødvendig med disse søtsakene på bordet! :-) Det er en ganske så enkel oppskrift. Hva med å lage muffins og se en film, kanskje?

Til frostingen har jeg brukt et smart sprøytesett fra nettbutikken KithenTime. De har stort utvalg innen baking og matlaging, så der må dere ta en titt! :-)

 

Dette trenger du til 5-6 store muffins:
2dl brunt sukker
1 romtemperert egg
70g meierismør
1dl h-melk
2ts bakepulver
1-2ts vaniljefrø
2,5dl hvetemel
3ss kakao
1/2ts salt
Muffinsformer (Jeg har brukt amerikanske muffinsformer fra dagligvarebutikken)

Frosting:

300g Philadelphia original
2dl siktet melis
50g mykt meierismør

friske blåbær (gjerne selvplukkede!:-) )

Slik gjør du:

Bland sammen egg og brunt sukker. Smelt smør og pisk det sammen med melk. Ha alt det tørre i en egen bolle. Bland sammen egg/sukker og smør/melk, og ha i det tørre i to omganger. Hvis du tar i for mye væske om gangen, blir det lett klumper. Bland i litt og litt, så får du en fin og jevn røre :-)

Fordel røra i 5-6 store muffinsformer. Stek dem på midterste rille, 175 grader, i cirka 20 minutter.

PS. Det går fint an å lage mindre muffins. Da blir steketiden noe kortere enn med store muffins. Pass på tiden og sjekk med en bakepinne om de er ferdige!

sjokolademuffins_tasty_pieces_03

Frostingen lager du enkelt ved å blande eller piske sammen mykt smør, Philadelphiaost og siktet melis.

Jeg brukte et sprøytesett fra Sweetly Does It, som fåes kjøpt hos Kitchen Time. Settet inneholder hele 26 forskjellige tupper! Perfekt for de som elsker å prøve seg frem med forskjellige dekorstiler!

Noe jeg synes var ekstra smart, er at man slipper å bytte pose når man vil bytte tupp. Ser du den hvite dingsen i midten av boksen (under)? Den lar deg skru av og på hvilken som helst tupp – uten å måtte bytte posen og få klissete krem opp etter armene (fordi du må dra tuppen opp og ut av posen først).  PS. Når du er ferdig å pynte, kan du rengjøre tuppene med den lille kosten til venstre i boksen. Smart, ikke sant?

Tuppene er små i størrelse, så de er nok best beregnet til detaljer, enn til dekking av for eksempel en bløtkake. Pass også på at du har en jevn, myk frosting, slik at den går lett igjennom åpningen på tuppen.

decor_frosting_tasty_pieces_03

decor_frosting_tasty_pieces_05
På disse muffinsene har jeg brukt tupp nummer 22.

decor_frosting_tasty_pieces_04
Det nydelige resultatet! <3

sjokolademuffins_tasty_pieces_forblogg_eller_fb

Vil du se flere bilder? Sjekk ut Tasty Pieces på Instagram og Facebook under navnet @tasty_pieces

Legg gjerne igjen feedback! :)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>